Zara (ent. Xena)

Zara (ent. Xena)
Narttu (steriloitu), arviolta 5-vuotias
Zara on Suomessa kotihoidossa, josta käsin sille etsitään uutta kotia. Zara saapui Suomeen 13.10.2022 omaan kotiinsa mutta yhteiselo ensimmäisen adoptioperheen toisten koirien kanssa ei sujunut. Zaralla ei ole tarhaoloissa ollut mitään ongelmaa muiden koirien kanssa mutta kotiutumisvaiheen alkustressin vuoksi Zaralle etsitään kotia perheen ainoana koirana tai mahdollisuudella tarvittaessa rajata koirien tilaa toisistaan, kunnes ne ovat tutustuneet toisiinsa.
Romanialainen eläinsuojelija pelasti Zaran pahamaineiselta koirien tappotarhalta yli kaksi vuotta sitten. Perusluonteeltaan Zara on ystävällinen ja rauhallinen. Zaralla on myös kokemusta lapsista. Se on tottelevainen ja oppii nopeasti. Zara osaa kulkea hihnassa.
Vaikka Zaran rotuperimästä ei ole minkäänlaista varmuutta, se voisi ulkonäöstään päätellen olla jonkilainen rottwailer-mix. Zaralla on nyt ikää noin 5-vuotta ja se painaa 22 kiloa. Se on jämäkkärakenteinen keskikokoinen koira.
Zaralle etsitään vakaata kotia, jossa se saa aikaa ja rakkautta omilta ihmisiltään. Kodilla tulee olla aiempaa kokemusta koirista ja ymmärrystä, että rescue-koiran kotiutuminen kestää oman aikansa. Adoptoijan tulee huomioida, että Zaran elämässä on viime aikoina tapahtunut isoja muutoksia ja adoptoijan tuleekin tukea Zaraa, kun se totuttelee uuteen kotiinsa omassa tahdissaan. Se tarvitsee alussa ennenkaikkea turvallisia rutiineja ja lepoa. Zara on aktiivinen ja älykäs koira, joka tulee kotiuduttuaan tarvitsemaan aktivointia ja liikuntaa.
Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Adoptiosta kiinnostuneille löytyy adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.