Zen

Uros (kastroitu) n. 1-vuotias Suomessa kotihoidossa

Kaikki adoptiotarinat eivät ole menestyksekkäitä tai pääty onnellisesti. Näin kävi Zen-pojalle, joka etsii edelleen loppuelämän kotiaan. Zenin turvaan pelastettu emo synnytti seitsemän pentua romanialaiselle koirasuojalle kesällä 2018. Kaikki pennut olivat mustia kauniita koiria mutta surullinen ilmiö toistui tälläkin kertaa: mustat koirat eivät saa koteja helposti. Zen ehti varttua koirasuojan peräaitauksessa sisarustensa kanssa lähes vuoden ajan. Zen sopeutui virikkeettömään elämään, arkeen jossa ihminen toi nopeasti ruuan ja kiireellä harjasi päivän jätökset pois. Sisaruslauma, betonilattia ja puukoppi olivat Zenin koko maailma. Zen oli hiljainen, lauman keskellä huomaamaton. Ihmiset ujostuttivat mutta koskaan Zen ei ollut ihmisille vihainen. Harvoin kun se sai rapsutuksia, se oppi nopeasti nauttimaan niistä.

Zen adoptoitiin Suomeen keväällä 2019, jolloin pojan elämä mullistui. Kaikki oli sille uutta: seinät asunnossa, portaat, koti ilman koiralaumaa, remmikävely, autot ulkona huristamassa, uudet hajut ja äänet. Nuori poika oli kaikesta ymmällään. Zen kiintyi nopeasti omistajaansa mutta kotikoiraksi opettelu oli Zenille haastavaa ja Zen palautui lopulta yhdistykselle uutta kotia etsimään.

Zen on ollut kotihoidossa kesäkuusta lähtien ja nyt sille haetaan koiraosaavaa ihmistä, joka näkee pojan kauneuden ja sitoutuu ottamaan haasteen vastaan. Se on rakastava ja herkkä poika omine pelkoineen ja epävarmuuksineen ja aivan kultakimpale. Zen on Suomeen tultuaan oppinut sisäsiistiksi ja remmissä se kulkee hienosti. Zen on iloinen ja lojaali ystävä, joka ottaa itselleen nopeasti luottoihmisen, jonka se antaa käsitellä itseään ja jolle se osoittaa kiintymystään. Zen myös tottelee hienosti omaa ihmistään. Se on normaalissa arjessa helppo koira.

Zenille haetaan kotia, jossa sillä on koirakavereita, koska lajikumppaneista se ottaa mallia ja leikit karvakuonojen kanssa ovat sille parasta maailmassa. Koirien kesken Zen ei ole dominoiva. Zenin kotihoitopaikassa on paljon koiria ja se ei koskaan aiheuta laumassa hämmennystä. Nuorena uroksena se saattaa lähteä mukaan toisten aloittamiin kähinöihin mutta se ei oma-alotteisesti aloita koiralaumassa konflikteja.

Ruokailutilanteissa Zen ei ole ahne. Kissojenkaan kanssa Zenilla ei ole ongelmaa. Zen tarvitsee itselleen tilaa ja rauhaa, eikä se sovi kerrostaloon tai hälyiseen kaupunkiympäristöön. Zen rakastaa ulkoilua ja oven ollessa auki se mieluummin touhuaa ulkoilmassa kuin hakeutuu sisälle.

Zenin suurin haaste ovat sen reviirillä vierailevat ihmiset. Zen ei luota itselleen vieraisiin ihmisiin ja stressaantuu helposti uusien ihmisten läsnäollessa. Miehiä Zen vierastaa naisia enemmän. Zen saattaa nopeastikin tehdä tuttavuutta vieraiden kanssa mutta sen epävarmuus voi yllättäen pulpahtaa esiin, jolloin se aloittaa hurjan haukunnan tai se yrittää napata kiinni. Tämä on asia, jota Zenin uudessa kodissa tulee työstää. Zenille paras koti olisi sellainen, jossa arki on tasaisen rauhallista, jossa on koirakavereita, virikkeitä ja ymmärrystä pojan pelkoja kohtaan. Tuntemattomien vieraillessa tulee varmistaa ettei konfliktitilanteita pääse syntymään. Koska Zen on nuori, osaavalla ja positiivisella kouluttamisella Zenin pelkoja pystytään varmasti työstämään. Zen ei sovi lapsiperheeseen.

Zen on sirorakenteinen, keskikokoinen koira, jolla on painoa noin 15 kiloa. Zen on perusterve koira, joka on rokotettu, sirutettu ja tautitestattu ja tuotu Suomeen viranomaisten tuontisäännöksiä noudattaen. Zenille on Suomessa tehty rabies-vasta-ainetestit. Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Zenista, täytä adoptiohakemus.